söndag 7 juni 2009

Livet går vidare...

Är något konfunderad över valresultaten. Jag fick känslan att centerpartiet skulle öka när jag var ute och kampanjade. Vi har haft många duktiga kandidater men nådde inte fram med våra budskap. Om vi hade gjort det skulle vi ha ökat och det behöver Europa. Nu får vi fortsätta påverka med vår parlamentariker men också på alla andra sätt som den europeiska politiska arenan erbjuder.

Jag lovar att fortsätta driva norra sveriges intressen i de norrländska nätverk jag är engagerad i som exempelvis Europaforum Norra Sverige och Mid Sweden office. Landsbygdens frågor kommer jag ha möjligheten att företräda genom mitt Europeiska uppdrag som vice president i kommittén för innovation, sammanhållningspolitik och ekonomisk utveckling i AER (Assembly of European Regions)

Just nu sitter jag på Frösön och vänter på planet till Luleå. Jag ska delta på Statens Institutionsstyrelses insynsråd och ska där ifrågasätta hur dialogen har gått till inför det beslut myndigheten har fattat angående Frösö Behandlingshem. Jag håller inte med om att en statlig myndighet inte måste ta regionalpolitiska hänsyn om inte regeringen uttryckligen skrivit detta i regleringsbrevet. Självklart ska statens alla verksamheter ha ambitionen att finnas i hela landet! Vem ska annars göra det?

Nåja - måndag morgon, regn och ett trist valresultat - veckan kan ju bara bli bättre och det ska jag banne med se till aatt den blir! Upp med mungiporna, ta en kopp kaffe och sen leker livet igen ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar