onsdag 24 juni 2009

Var finns visionerna?

Landstingsfullmäktige debaterar just nu landstingsplanen för de kommande åren. Nyheten i årets plan är den politiska analysen och i den som den sittande majoriteten har författat saknas visionerna och framtidstro. De skyller bara alla problem på regeringens politik. De anklagar andra för att ha lyckats förstöra välfärden genom att ge människor jobb och skattelättnader som ger ökad valmöjlighet i människors vardag.

Läget är allvarligt för landstingets ekonomi och de politiska skillnaderna blir allt tydligare. S, V och Mp lägger hela sin energi på att kritisera vad vi andra politiska partier vill göra istället för att förklara vad man själva vill med hela Jämtlands läns landsting. Vi andra från Centerpartiet och våra alliansvänner visar på en framtidstro om vi väljer att folkusera på att höja kvalité och tillgänglighet genom att låta människor växa genom valmöjligheter.

Tonen är rå och hjärtlös - majoriteten klarar inte av att leda verksamheten längre och i sin desperata situation är det alltid lättare att skylla på andra istället för att ändra sin egen politik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar